Novi Sad
06.03.2012.
16:40
Vojvođanski sekretar za zdravstvo Atila Čengeri najavio je danas da će njegov sekretarijat podržati nabavku savremene opreme za zamrzavanje izdvojenih matičnih ćelija.
  • ns

    07.03.2012 14:06
    ee pljuvači, da ste samo pola od vremena obojenog mržnjom potrošili na obrazovanje i informisanje znali bi da će kod nas postojati tzv.banka matičnih ćelija gde će svako ko je pristao da da matične ćelije pri porođaju moći da koristi odgovarajuće matične ćelije iz banke kasnije kad bude potrebno, bez para bez muke i bez komentara dokonih hejtera!
  • Nezavisni Vojvodjanin

    07.03.2012 07:21
    pitam se pitam
    imam 28 god staza,sto u drzavnim,sto u privatnim firmama a kao vlasnik firme placam ebelo vec 10 godina sve te doprinose.Hvala bogu do nedavno uopste nisam koristio te njihove usluge dok mi nije bas zbog ovakve drzave skocio pritisak,i oslabio vid.Ali pitam se pitam ,ako ne platim koji mesec doprinose zbog opstelose drustvene situacije u ekonomiji i drzavi,nemogucnosti naplate,i bla bla sve ostalo po redu ,i ne mogu da dobijem overenu knjizicu,da li to znaci da ne mogu pristupiti mom lekaru,dobiti lek,odnosno da li treba da zgeknem na ulici jer kasnim sa placanjem velikih doprinosa,a platio sam svih proteklih 28 godina sve uredno.Pitam se pitam ,gde je nestala ta lova koju sam uplatio,ko mi je pokrao moj deo,sada kada meni treba da ga iskoristim.A treba jos da radim i stvaram i da dignem svoju decu.GDE JE MOJ 28 GODINA UPLACIVAN DOPRINOS ? da sam tu lovu orocio u banci ,danas bi se jako lepo lecio u sobi sa klimom i tv-om i cenili bi me kao korisnika zdravstvene usluge koji placa to.A ovako sam pokraden,ponizen i oteran sa saltera iako su 28 godina od moje love te salteruse primale platu i hranile svoju decu
  • 06.03.2012 22:34
    da pomognem
    @Anonimus,EHO srca može da se uradi za 1500,00din.akcija poliklinila u uluciMićurinova28.Pogledajte imaju sajt.Nema čekanja.
    A što se tiče zamrzavanja mat.čelija,slažem se da je spremno za bogate.
  • -

    06.03.2012 20:08
    -
    kazu da se tokom drugog svetskog rata u londonu digla sirotinja koja je zapretila da ce ubiti svakog doktora sa obrazlozenjem: ako ne zbrinjavaju sirotinju posle bombardovanja-nece ni bogate.

    takodje kazu da je pretnja upalila
  • Biljana

    06.03.2012 19:22
    Sjaj i beda
    Auuu kakva oprema, laboratorija, mobilne ekipe .., a nasi siromasni sugradjani koji nemaju overene zdravstvene knjizice, ne mogu da plate pregled niti mogu da kupe lek u apotekama piju antibiotike za pse i macke koje kupuju u veterinarskim apotekama..
  • EvoOvako

    06.03.2012 19:03
    Zdravlje je za bogate
    Zamrzavanje košta cirka 2.000 evra, tako da ova vest se tiče samo bogatih, jer država ovo NE finansira, a vala ni dična autonomija! Dobra je još eventualno i bankama, jer ćemo uzimati kredite za ovo, jer su nam svima deca najpreča!
  • anonimus

    06.03.2012 18:46
    Bravo
    za bcc komentar
  • 06.03.2012 18:20
    lista cekanja
    Nije vezano za onkologiju nego za kardiologiju

    Imam uput za EHO srca, na traznje kardiologa specijaliste sa Institut, a sve zbog pravilnog lecenja posle infarkta.
    I eto ja sa svim potrebnim papirima pozovem coll centar da zakazem snimanje srca,takav je sada novi nacin rada(sve se dogadja ovih dana)
    I sta mislite kada je prvi slobodan termin tek u DECEMBRU ove godine
    Ali zato se odmah moze obaviti pregle akose zakazem za KOMERCIJALNI PRORGRM a ta varijanta je 3500 dinara

    Pitam sve odgovorne, zasto je to tako,
    kada ceo svoj radni vek odvajah za to istosocjalno-zdravstveno osiguranje,
    da placam preglede!

    Ili treba neka veza kako bi moglo da se odradi EHO-snimanje- za jedno 10 do 20 dana, kako ne bih koristio komercijalni program,ili odlazak kod privatnika za isti iznos...
    prihodi mi ne dozvoljavaju ovakav luksuz, a bolest je prisutna
  • Bcc

    06.03.2012 17:43
    U, ala se razleteo...
    U, ala se razleteo Čengeri. Te otkriva radiološki aparat na Institutu za onkologiju, te najavljuje Kamenicu 2, sada zamrzava matične ćelije... Gde li je bio prethodne četiri godine kada je zdravstvo u Vojvodini sistematski uništavano?

    Nego, gosn Čengeri, pre nego li zamrznete neku matičnu ćeliju, a sve u jeku DS kampanje, kada ćete da rešite slučaj trgovine listama čekanja za radioterapiju na Institutu za onkologiju Vojvodine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna